// DK DRUMWORKS NEWS

New: “Alpha shells “
by Dk drumworks

Te koop: demo-modellen
Neem een kijken op onze DK-drumshop.

SUMMERDEALS 2015
more information : info@dk-drumworks.be


// DK drumworks & "Alpha" shells , Beuk ,esdoorn & berk:


/_uploads/image/info/alpha-shells.jpg

Dk drumworks heeft zijn eigen drumketel ontwikkeld en maakt nu gebruik van de nieuwe "Alpha" shell. De laagjes hout zijn iets dikker +/-0.9 mm/laag . De "Alpha" ketels worden op een nieuwe manier geperst waardoor er tot 30% minder lijm wordt gebruikt tussen de lagen hout. Doordat er minder lijm wordt gebruikt (= dode materie in de ketel) en dit in combinatie met iets dikkere lagen hout verkrijgt men afhankelijk van de houtkeuze een ketel die een warmere klank , mooiere projectie en meer volume teweeg brengt . ( More Wood = More Sound )
Door het gebruik van zijn eigen ontworpen ketels kan Dk drumworks zich nog beter definiëren tegenover veel andere drumbouwers die bijna allemaal dezelfde plyshells gebruiken !

De nieuwe "Alpha" Shells worden standaard voorzien :
toms & floortoms = 6 lagen , bassdrum = 6 of 8 lagen , snares = 8 lagen (indien gewenst kunnen er ook meer of minder lagen verkregen worden en dit per 2 lagen )
Door gebruik te maken van het "criss cross effect" ( d.w.z : alle lagen hout gekruist over elkaar ) in de ketels verkrijgt men een meer solide ketel die een z´n mooie ronde vorm behoudt en daardoor minder vlug zal ontstemmen !
Alle gebruikte houtsoorten zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en geven dan ook de professionele sound die DK drumworks garandeerd !
Mahogany wordt vaak als goedkoper alternatief aangeboden door de grotere drummerken . Deze houtsoort wordt niet aangeboden door DK drumworks!// BEARING EDGES
/_uploads/image/info/cs_bearingedges.jpgDaarnaast wordt er zeer veel aandacht besteedt aan de draagranden of ook wel bearing edges genoemd. Laag per laag 45° of 30° wordt van de shell genomen tot het gewenste resultaat zich laat zien. Per drumstel neemt dit proces dan ook wel enkele uren in beslag. Daar deze bewerking enorm belangrijk is voor de klank en karakter van de ketel moet er dan ook zeer precies gewerkt worden. Reïnforcement rings of verstevigingsringen zijn mogelijk.

// HOOPS
/_uploads/image/info/cs_hoops.jpgWat betreft de spanringen of hoops kunt u kiezen uit verschillende soorten en afwerkingen :

Triple flanged 2.3 mm standaard geleverd in chroom, maar kan ook in zwarte chroom of gepoederlakt naar keuze.

Die-cast hoops zijn eveneens verkrijgbaar in dezelfde afwerking als de triple flanged.

Coloured wood hoops zijn een exclusiviteit van DK drumworks . De hoepels kunnen naturel of meegekleurd worden in dezelfde kleur als de ketels. Door het gebruik van 15 tot 20 lagen maple zijn de wood hoops dan ook zeer duurzaam en staan ze garant voor een uitzonderlijke goede sound en krachtige rimshot & cross stick. Ze behouden ook de natuurlijke klank van de ketel.

"S" Hoops zitten tussen triple flanged en die-cast hoops. In plaats van een opstaande rand is de rand naar binnen gebogen wat tal van voordelen biedt.

Zien en horen is geloven !// Strainer / snaarspanner


/_uploads/image/info/stainer.jpg

Dk drumworks biedt u de keuze tussen verschillende systemen
1. klassieke snaarspanner (standaard) / 2. Trick aluminium (optie) /3. Deluxe aluminium (optie)

De "deluxe strainer" of spanner genoemd is één van de meest efficiënte die te verkrijgen is ! De strainer kan over de gehele 180° "swing" verplaatst worden, dus niet alleen de aan of uit stand ,maar ook alle standen tussenin zijn mogelijk zonder de snaren volledig aan of uit te zetten ! Dit geeft een nieuw perspectief mee dat vele drummers zullen waarderen en in staat stellen meer mogelijkheden uit hun snare te halen.
// LUGS
De lugs of spanblokjes zijn gemaakt uit staal ( standaard ) of aluminium (optie) , door hun afwerking en talloze mogelijkheden van kleuren en modellen zijn ze uniek in hun soort: Standaardkleur : chrome.
Ook verkrijgbaar in zwarte chroom, satin mat chroom en tal van poederlakken (optie). Over personaliseren gesproken !


// Wood Isolation Mount (W.I.M)
/_uploads/image/info/cs_nieuw_isomount.jpgDK drumworks heeft een eigen ophangsysteem in hout ontworpen nl.: Wood Isolation Mount . W.I.M absorbeert beter de trillingen van de ketel en toont zijn doeltreffendheid bij het vervangen van een drumvel doordat de tom tom gewoon kan blijven hangen aan de stand .
De W.I.M. kan ook worden afgewerkt in dezelfde kleur als de ketel of shell .


// Hooplugs
/_uploads/image/info/cs_nieuw_bass.jpg

Bij DK drumworks is het mogelijk de klassieke bassdrum claws te vervangen door hooplugs (optie) . Hooplugs worden op de houten spanrand geplaatst en beperken trillingen en voorkomen schade aan de hoop .// Afwerkingen
/_uploads/image/info/DSC08939.JPGBij DK drumworks kan u kiezen tussen verschillende afwerkingen. Er is een moglijkheid om de ketels in te kleuren met pigment zodat de houtstructuur volledig zichtbaar blijft . De kleuren worden zelf aangemaakt door DK drumworks en daarom zijn bijna alle tinten mogelijk . Verder kunnen de shells dan afgewerkt worden met een hoogglansafwerking (+/- 15 stappen) of een olie-afwerking.


Een andere mogelijkheid is een afwerking met een kunststoflaag (wrap genoemd). Dit is een laag die volledig wordt verlijmd op de ketel d.m.v een speciaal door DK drumworks ontworpen persmachine. Zo kan DK drumworks garanderen dat de ketel en wrap één geheel vormen .
Voor de wraps zijn bijna alle afwerkingen mogelijk gaande van effen , tot marine pearl , oyster, sparkle glass glitter enz....

Glass glitter wrap

glass glitter purple.jpg
glassglitter bleu.jpg
glassglitter vintage bleu.jpg
glassglitter green.jpg
glassglitter gold.jpg
glassglitter black.jpg


glassglitter red.jpg
glass glitter silver.jpg


Sparkle wrap

sparkle red.jpg
sparkle gold.jpg
sparkle bleu.jpg
sparkle green.jpg
sparkle black.jpg
sparkle silver.jpg


sparkle purple.jpg


Other wraps

other solid white.jpg
other bleu ripple.jpg
other marine pearl.jpg
other solid black.jpg
other black oyster.jpg
other white riplle.jpg


other red riplle.jpg
other black ripple.jpg


Woodcolours

grey wood.jpg
purple wood.jpg
red wood.jpg
naturel wood.jpg
green wood.jpg
bleu wood.jpg


brow woodn.jpg
// Een "remake" of renovatie van uw drumset of snare:
U hebt een oud drumstel waar u destijds een behoorlijk bedrag hebt aan uitgegeven, en u kan er moeilijk afscheid van nemen , of u bent niet helemaal meer tevreden over de klank van een snare , tom of bassdrum ?
DK drumworks kan u helpen zoeken naar een oplossing:
Er kunnen eventueel nieuwe draagranden of bearing edges worden aangebracht op uw ketels om een meer hedendaagse klank te bekomen . Opgepast: wat weggenomen wordt van hout kan niet worden teruggeplaatst !
Voor snares kunnen we het snarebed bekijken .
U wilt het uitzicht gaan veranderen of een meer moderne look geven aan uw drumset ?
Daarvoor kunnen we uw huidig drumstel een totale metamorfose laten ondergaan


/_uploads/image/info/DSC05281.png